Se och göra

Gambia har en vacker strandlinje med fina stränder som är perfekta för att tillbringa lata dagar att sola och simma. När du blir uttråkad kan du besöka de lugna fiskebyarna Tanji eller Kartong som är fyllda med färgglada handgjorda träfiskebåtar och lokala fiskare. Fiske är en populär aktivitet och kan göras från stranden eller en båt. Marknaderna i Banjul, Serrekunda och Atlantkusten kan hålla dig upptagen en hel dag med lokala produkter och tyger. Det ger dig även chansen att förbättra dina förhandlingskunskaper.

Gambia har ett rikt fågelliv och många fågelälskare kommer varje år för att se de över 300 fågelarter som finns där. Gambia har flera naturreservat, till exempel Kiang West National Park och River Gambia National Park (även känd som Baboon Island). Ett alternativ är att ta en pirogue (traditionell kanot) på floden genom de mangrovefodrade våtmarkerna. De historiska öarna Georgetown och James Island är två av de tidigare slavöarna i regionen och väl värda ett besök.

Religion och kultur är viktiga delar av vardagen i Gambia. Det finns ofta namngivningsceremonier, bröllop och andra fester, och om du stannar tillräckligt länge kommer du sannolikt att kunna delta i en. Gambier är kända för sin utmärkta musik såväl som dans, och du kan antingen delta i en konsert eller ta lektioner. Gambia är ett muslimskt land, cirka 90% av befolkningen utövar islam. Även de minsta byarna har en moské och att be är en naturlig del av dagen.